Ad Libitum - Koret

Ad Libitum er et blandakor med ca 40 medlemmer fra Trondheim og omegn. Koret deltar i kor-festivaler og konkurranser i inn og utland i tillegg til 2-3 årlige lokale konserter i egen regi. Koret synger både større verk og et sammensatt repertoar tilpasset den enkelte anledning. Svetlana Krstic Aksnes har vært Ad Libitums faste dirigent siden 2022. Hun er utdannet ved Universitet for kunst i Beograd med en mastergrad i dirigering samt en spesialisering i kordirigering.

Koret ble stiftet i 1987 under navnet «Trønderklang». I 1989 ble navnet endret til «Ad Libitum» som betyr «Til behag».

I korets vedtekter står det at koret skal utøve korsang med kvalitet og allsidighet og fremme interessen for korsang.

Vi har størst glede av å synge når vi synger godt. Dette oppnår vi ved å ha gode sangere og en dyktig dirigent som i tillegg til gruppeøvinger, timer med sangpedagog og stor egeninnsats, har gitt oss gode resultater og opplevelser.

Vi står ofte blandet. På den måten lærer vi å stole på oss selv samtidig som vi lærer å lytte til resten av koret.

Repertoaret er svært variert, fra store verk til folkeviser og moderne rytmer. Vi legger stor vekt på formidling.

Ad Libitum deltar i kor-festivaler og konkurranser i inn og utland. I 2014 deltok vi på «Sing'n'joy & Franz Schubert Choir Competition» i Wien der vi vant «GOLD III Diplom» og 1. plass i «Category A1 - Mixed Choirs» og «GOLD V Diplom» og 1. plass i «Category S - Sacred Choral Music». I 2016 deltok vi på «Canta al Mar» i Calella/Barcelona. Der fikk vi følgende priser i «Category A1 - Mixed Choirs»: GOLD III Diplom - 3. plass og i «Category S - Sacred Choral Music»: SØLV IX Diplom - 15. plass

Vi arrangerer også 2-3 egne konserter i året. I tillegg til ukentlige øvinger har vi en øvingshelg om høsten. Vi deltar også på kortreff og sangerstevner, og vi tar gjerne betalte sangoppdrag i forbindelse med private og offentlige arrangement.

Svetlana Krstic Aksnes har vært Ad Libitums faste dirigent siden 2022. Hun er utdannet ved Universitet for kunst i Beograd med en mastergrad i dirigering samt en spesialisering i kordirigering.

Kontaktinformasjon

 / 

leder@ad-libitum.no

www.ad-libitum.no

www.facebook.com/KoretAdLibitum

Richard Persson

Besøksadresse

Postadresse

7054 Ranheim

Andre opplysninger

Org.nummer
987368349

Stiftet dato
12.10.1987

Ant. medlemmer
35

Kategori
Sang/musikk

Område
Byomfattende

Stikkord
Voksen

Sist oppdatert
11.04.2024

Rediger med kode

Nyttige lenker

Sosiale media

2024 © Foreningsportal