Abakus

Interesseorganisasjon 

Abakus er linjeforeningen for studentene ved Datateknologi og Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet på NTNU, og drives av studenter ved disse studiene.

Ad Libitum - Koret

Sang/musikk 

Ad Libitum er et blandakor fra Trondheim og omegn med rundt 40 medlemmer Koret ble stiftet i 1987 under navnet «Trønderklang». I 1989 ble navnet endret til «Ad Libitum» som betyr «Til behag». I korets vedtekter står det at koret skal utøve korsang med kvalitet og allsidighet og fremme interessen for korsang.

Akademisk Forening Smørekoppen

Interesseorganisasjon 

Linjeforeningen til studenter ved Maskin- og Energiteknologi (MTEK) NTNU Gløshaugen. Formålet med foreningen er å sørge for at studentene våre har en sosial platform å utvikle seg i og ha det gøy i den fantastiske delen av livet som vi kaller studentilværelsen. A/F Smørekoppen arrangerer alt fra Phadderuka og Immatrikuleringsball til surfetur og fotballkamper.

Ascend NTNU

Data/foto/spill 

Ascend NTNU is an aerial robotics team consisting of students from the Norwegian University of Science and Technology. We aim high, work hard, and create new and innovative solutions to some of the most challenging problems in cybernetics and autonomy as of today.

Astor Fotballklubb

Idrett/sport 

Astor Fotballklubb holder til i Astor Fotballpark, sentralt på Byåsen i Trondheim. Klubben ble stiftet i 1963. Vi er med omlag 700 aktive spillere byens største rene fotballklubb for barn og unge, og er stolte av klubbfargene og våre karakteristiske spillertrøyer i burgunder og blå (som Aston Villa). Vi er eneste klubb i Norge som spiller i slike drakter, og en av to trønderske klubber som spiller i utstyr fra italienske Diadora. Astor FK ble sertifisert NFF Kvalitetsklubb i 2015, som en av de ti første i Trøndelag Fotballkrets. Det er et mål at vi i 2022 blir sertifisert som NFF Kvalitetsklubb nivå 2, og vi er idag en av tre såkalte prosessklubber. Astor FK er en dugnadsdrevet klubb som er helt avhengig av medvirkning fra positive, aktive foreldre. Vår ansatte administrative ressurs er en klubbutvikler i 30% stilling. Klubbens samfunnsansvar og samfunnsrollen er viktig for oss. Vår visjon er VARIG FOTBALLGLEDE.

BCSK

Sang/musikk 

Brundalen og Charlottenlund skolekorps holder til i østbyen i Trondheim. Vi sogner til Brundalen og Charlottenlund barneskoler. Og vi øver på Charlottenlund ungdomsskole. Hver mandag.

Bilyd

Sang/musikk 

Bilyd er koret for kvinnelige medisinstudenter og leger ved NTNU i Trondheim, og består av rundt 40 bilyderinner på tvers av alle kull. Vi har et variert repertoar som spenner fra klassisk kormusikk og julesanger til poplåter og egenskrevede bestillingsverk.

Bispehaugen Ungdomskorps

Sang/musikk 

Bispehaugen ungdomskorps (BUK) øver vanligvis på mandager mellom klokken 19.30 og 22.00 på Bispehaugen skole. Medlemsmassen i BUK består av både studenter, videregåendeelever og folk i arbeid. BUK arrrangerer flere konserter gjennom året, og deltar på både TM og NM janitsjar.

Blå Kors steg for steg

Regionale/nasjonale organisasjoner 

Steg for Steg bistår mennesker til(bake) til et ønsket liv gjennom målrettet arbeid med hverdagsmestring og en meningsfull hverdag. Aktivitet, normalitet og frivillighet er sentrale virkemidler på veien tilbake til et ønsket liv. Tilbudet har gjennomgående fokus på relasjons- og nettverksbygging. I tillegg skreddersys en plan for aktiviteter, sosialt liv, arbeid og evt. utdanning.

Byneset Seniorkor

Sang/musikk 

Vi er et blandakor under ledelse av dirigent Jan Lennart Tryman.  Koret består av pensjonister i hoedsak fra Byneset, men har også sangere fra andre deles av byen. Vi arrangerer egne konserter og tar på oss små oppdrag både på Byneset og ellers i Trondheim

Byåsen Sangkor

Sang/musikk 

Byåsen sangkor består i dag av ca 65 sangere, som møtes hver tirsdag fra 19.30 til 22.00 på Byåsen skole. Vi har et stort spenn i repertoar; fra klassiske verker, til musikalperler, via blant annet kirkemusikk, irsk barmusikk og pop. Korets dirigent er Petra Bjørkhaug.

Caucasian Union Of Norway

 

Caucasian Union of Norway er en ideell frivillig organisasjon etablert i Trondheim i 2017. Organisasjonens formål er å arbeide for å fremme sosial utjevning. Vi vil skape møtesteder i lokalsamfunnet, styrke enkeltmenneskers medansvar og samfunnsengasjement og praktiserer inkludering, dialog og fellesskap. Vi tar sikte på å bidra til kunnskapsformidling ved å samle mennesker til diskusjonsfora og seminarer, arrangere konferanser og kurs og gjennomføre aktiviteter for barn og ungdom. ​ Caucasian Union of Norway fokusområdet er samhandling mellom ulike mennesker i samfunnet.  Med prosjektene våre ønsker vi å nå barn, ungdom, voksne og eldre, hvor man jobber for å øke tilhørigheten til landet vi bor i. Aktivitetene våre setter mennesket sentralt og målet er bedre livskvalitet for hver enkelt. ​ Caucasian Union of Norway er en åpen organisasjon for alle som ønsker å være med. Formålet er å legge til rette for dialog rundt sosiale utfordringer på tvers av hudfarge, etnisitet, legning og tro. Organisasjonen flagger demokrati, menneskerettigheter, likestilling og ytringsfrihet. Caucasian Union of Norwayer ingen religiøs eller etnisk organisasjon. ​ Caucasian Union of Norway består av flere forsamlinger  eller utvalg: kunst og kultur forsamling, interreligiøs dialog forsamling, student forsamling, interkulturell dialog forsamling og helse/idrett forsamling. Innenfor foreningens rammer og vedtekter står hver enkelt forsamling fritt til å planlegge og gjennomføre det de ønsker. Styre til foreningen har ansvar for å legge til rette for utvalgenes behov ved planlegging og gjennomføring av aktiviteter. Det er fritt for alle å velge hvilken forsamling man vil være aktiv i. ​ Foreningen er landsdekkende, organisert i regionale avdelinger med hovedsete i Trondheim. I tillegg finnes Caucasian Union of Norway i dag i Oslo, Trondheim, Orkanger, Moss, Sandnes, Bergen. Hver enkelt avdeling er uavhengig seg imellom når det gjelder økonomi og styring. ​ Caucasian Union of Norway finansieres gjennom private donasjoner fra lokale forretninger og fagfolk.Støttet av engasjerte frivillige oppnås en bemerkelsesverdig høy produksjon på relativt små budsjett. Caucasian Union of Norway mottar også prosjektstøtte fra ulike statlige enheter og sponsormidler fra bedrifter i tillegg til en mindre medlemskontingent av sine medlemmer, og samarbeider med ulike aktører på lokalt og nasjonalt nivå.

DRIV NTNU

Interesseorganisasjon 

DRIV NTNU er en studentorganisasjon og helseinnovasjonsarena lokalisert rett ved St. Olavs Hospital. Vi ønsker å vise hva som foregår i det lokale innovasjonsmiljøet, vekke interessen for entreprenørskap, og gi studenter muligheten til å samarbeide på tvers av campus. Samtidig ønsker vi å fungere som et bindeledd mellom studenter og helsesektoren, hvor vi kan hjelpe med å knytte kontakter eller finne prosjekter.

Dype Røtter

Natur/miljø 

Dype Røtter er en ideell organisasjon og sosial entreprenørskap som støtter nylig ankomne flyktninger i Trondheim til å bli bedre integrert og oppfylle deres potensial i Norge. Fra vår markedshage dyrker vi grønnsaker fulle av smak med utgangspunkt i våre organiske prinsipper. Fra Spire kafe og gårdsbutikk, i samarbeid med gården Reppe Søndre, lager vi sunne retter med ingredienser vi har dyrket på åkeren, og selger ferske råvarer fra andre små lokale produsenter. Vi jobber utendørs og med hendene. Vi vil at gården Reppe Søndre skal være et levende sted, fullt av liv og biologisk mangfold. Vi knytter mennesker med jorda, på den måten hjelper vi hverandre til å bli sterkere.

Erasmus Student Network Trondheim

Interesseorganisasjon 

ESN Trondheim er en frivillig ideell, ikke-statlig og ikke-religiøs organisasjon. ESN Trondheims hovedmål er integrering av utvekslingsstudenter i det norske livet og Trondheim. Vårt oppdrag er å representere internasjonale studenter, og dermed gi muligheter for kulturell forståelse og selvutvikling under prinsippet Students Helping Students. Det drives av frivillige studenter i Trondheim. Erasmus Student Network (ESN) er det største nettverket av studentforeninger i Europa. Organisasjonen ble født i 1989 og er nå til stede i mer enn 850 institusjoner for høyere utdanning fra 41 land.

For Fangers Pårørende (ffp)

Interesseorganisasjon 

FFP er en landsdekkende støtte- og interesseorganisasjon for pårørende til varetektsfengslede og domfelte. FFPs lokalavdeling FFP Trøndelag har hyggelige lokaler i Kjøpmannsgata 23. Vi tar imot pårørende til individuelle samtaler, par- og familiesamtaler. Vi tilbyr familiesamtaler i Trondheim fengsel i et samarbeid med fengselet. Vi har månedlige aktiviteter for voksne og barn hvor man kan treffe andre i en liknende situasjon. Alle tilbud er gratis. Ansatte i FFP Trøndelag har sosialfaglig utdanning og rådgivnings -og familieterapiutdanning og har lang arbeidserfaring fra feltet.

Foreningen for Hjertesyke Barn Ffhb - Sør Trøndelag

Interesseorganisasjon 

Hjertefeil er den vanligste medfødte misdannelsen. I Norge fødes hvert år mellom 500 og 600 barn med hjertefeil. På ffhb.no finner du utfyllende informasjon om alt fra diagnoser, undersøkelser og behandling til råd og veiledning om hverdagen og livet til barn med hjertefeil og deres familier. Foreningen for hjertesyke barn er en medlemsorganisasjon, og består av 18 fylkeslag/kretslag delt inn i 5 regioner. Hver region har en leder/regionrepresentant med overordnet ansvar for fylkeslag/kretslagene i sin region. Regionene arrangerer aktiviteter tilpasset hjertebarn og deres familier av ulik art.

FRI Trøndelag

Interesseorganisasjon 

FRI er foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. FRI Trøndelag er et fylkeslag som har ansvaret for å følge opp aktiviteten som foregår i hele Trøndelag. Vi jobber for gode levevilkår for ALLE trøndere.

Hackheim

Data/foto/spill 

Hackheim er et Makerspace i Trondheim, stiftet i 2012 av kreative ildsjeler som ønsket en samlingsplass for likesinnede. Vi er åpne for alle uansett hva slags bakgrunn du kommer fra så kom innom om du er interessert i f.eks. 3D-printing, elektronikk, laserskjæring, programmering eller lignende, vi har åpne dager hver onsdag og søndag fra 18:00 og da er det bare å komme innom å si hei! I våre lokaler er det tilgang til utstyr som f.eks. 3D printere, laserkutter, loddestasjoner og mer. Her kan du jobbe med egne prosjekter i et sosialt miljø og dele kunnskap med likesinnede.

Heimdal Husflidslag

Husflid/håndverk 

Heimdal Husflidslag ble stiftet i 1979. Lokallagene i Norges Husflidslag er for alle som liker å skape med hendene, fordype seg i tradisjonshåndverk eller lære noe nytt i fellesskap med andre. Her arrangeres kurs og aktiviteter i et bredt spekter av håndverksteknikker, for ulike nivåer og aldersgrupper. Som medlem knyttes du til ditt nærmeste lokallag og får rabatterte priser på de fleste kurs og arrangementer. Du kan også delta på åpne møter, kurs og aktiviteter uten medlemskap. Heimdal Husflidslag har medlemsmøter hver 3.onsdag i måneden, og møtene holdes stort sett på Heimdal Bibliotek.

Human-Etisk Forbund Trondheim Lokallag

Livssyn 

Sammen markerer vi livets store milepæler – og forsvarer friheten til å selv bestemme hvordan vi vil leve livet vårt. Human-Etisk forbund er ett av Norges største livssynsamfunn, med over 130 000 medlemmer. Vi arrangerer humanistiske seremonier over hele landet ved å tilby navnefest, konfirmasjon, vigsel og gravferd. Vi arbeider politisk for et livssynsåpent samfunn i en sekulær stat.

Human-Etisk Forbund Trøndelag Regionlag

Livssyn 

Sammen markerer vi livets store milepæler – og forsvarer friheten til å selv bestemme hvordan vi vil leve livet vårt. Human-Etisk forbund er ett av Norges største livssynsamfunn, med over 130 000 medlemmer. Vi arrangerer humanistiske seremonier over hele landet ved å tilby navnefest, konfirmasjon, vigsel og gravferd. Vi arbeider politisk for et livssynsåpent samfunn i en sekulær stat.

Hyperion Midt

Interesseorganisasjon 

Hyperion er det norske forbundet for fantastiske fritidsinteresser, hvor Hyperion Midt er regionslaget for Møre og Romsdal og Trøndelag. Interesseområdene omfatter bl.a. data, rollespill, laiv, brettspill, fabelprosa, miniatyrspill, cosplay og tilsvarende.

Iaestes Næringslivsdager

Interesseorganisasjon 

IAESTEs næringslivsdager er en årlig karrieredag som foregår hvert vårsemester. Dette er en karrieredag som blir arrangert av IAESTE. En internasjonal studentorganisasjon som bidrar til å spre forståelse rundt andre kulturer og folkegrupper gjennom å gi studenter sommerjobb i utlandet.

Idrettslaget Trond

Idrett/sport 

IL Trond, stiftet 1920, er en foreldredrevet bydelsklubb og har omlag 950 aktive medlemmer. Hovedaktiviteten i Trond er fotball. For de yngste mellom 5 og 8 år har Trond allidrett. Verdiene til klubben er ARTIG - INKLUDERENDE - UTVIKLENDE

Ivrig linjeforening

Utdanning 

Som linjeforening jobber vi for et aktivt og inkluderende studentfellesskap. Dette innebærer ulike aktiviteter slik som fadderuke, ball, eksamensfester, stipendpils, turer, kreative kvelder, næringslivskveld osv.

Kammerkoret Ang Passang

Sang/musikk 

Ang Passang er et kammerkor med ca. 15 sangere, samt vår syngende dirigent Randi Dugstad. Koret som ble startet i 1991, har sin base i Trondheim. Ang Passang synger hovedsaklig madrigaler, men vi har også mye folkemusikk og mer moderne musikk på repertoaret. Vi har jevnlige konserter og samarbeider ofte med andre kor og musikere. Vi søker gjerne kunnskap og inspirasjon gjennom deltakelse på sommerkurs og korfestivaler.

Klæbu Innebandyklubb

Idrett/sport 

Klæbu Innebandyklubb er en del av Midt-Norge Bandyregion og tilbyr innebandyaktivitet til barn og ungdom fra 1.klasse og oppover. I tillegg har vi aktivitet for voksne. 

Kor i All Verden?

Sang/musikk 

Kor i All Verden? er et uformelt blandakor med rundt 50 flotte sangere i alderen 20-35 år. Koret er ikke tilknyttet noen linjeforening, og har medlemmer som både studerer og jobber. Vi synger for å ha det gøy og legger mye vekt på det sosiale.